Op deze site is een en ander te zien van het mooie landschap Finistère in west Bretagne. De kust is geweldig ruw met grote rotsen die bij hoog water onder het wateroppervlakte verdwijnen en dus niet te zien zijn.
Zeer gevaarlijk voor de scheepvaart.

Langs de kustlijn van zowel het noordelijke deel waar Brest zich bevind, het schiereiland met Crozon, als het onderste deel met op de punt Pointe du Van, zijn mooie wandelgebieden. Tevens bestaan de rotsen uit allerlei verschillende kleuren. Dit gaat van krijtachtig wit via rood naar zwart.

Bij alle plaatsen die via het menu te bekijken zijn, staat aan de onderzijde van de pagina een link naar de foto’s. Het zijn foto’s die tijdens de wandelingen door de dorpen en steden, maar ook langs de kust zijn gemaakt. Jammer is dat op een foto de diepte en hoogteverschillen vaak minder goed te zien zijn dan in werkelijkheid. Het is dus zeker de moeite waard om deze omgeving eens te verkennen.
In de vele dorpen en plaatsen staan veel vakantiewoningen te huur.
Het gebied is relatief klein maar bevat veel moois.
Ook kunnen alle foto's bekeken worden via de knop Foto's bij Algemeen.

De drie genoemde gebieden bevat informatie over de volgende plaatsen.
Noord. Brest, Le Conquet, St Mathieu en Plougastel-Daoulas.
Midden. Roscanvel, Pointe des Espagnois, Camaret sur Mer, Pointe de PenHir, Rostudel, Cap de la Chèvre, Crozon, Pont du Terenez, Le Faou en Rosnoën.
Zuid. Quimper, Chapelle de Sainte-Anne-la-Palud, Concarneau en
Pointe du Van.

Natuurlijk is er op internet voldoende informatie over Bretagne en Finistère te vinden. Toch hieronder nog twee linken voor informatie.
Toerisme in de Finistère.
Gemeenten in de Finistère.
De groene gids Bretagne met heel veel informatie.Grotere kaart weergeven

juni 2011
© Design by Gazel